Ο εξερευνητής του National Geographic Dr. Tom Matthews αφηγείται Ιστορίες Κλιματικής Αλλαγής στο Athens Science Festival 2024

7 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Ποιος δεν ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή; Τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη Γη και τι μας επιφυλάσσει κάθε επόμενη ημέρα; Πώς μπορεί η ανθρώπινη φαντασία να συνδράμει στον αγώνα της τεχνολογίας για την εξερεύνηση των εσχάτων του κλιματολογικού μέλλοντος μας;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα αναμένεται να θέσει στο κοινό του Athens Science Festival 2024 ο εξερευνητής του National Geographic, Dr. Tom Matthews. Μέσα από τη δική του Ιστορία Αλλαγής, με τίτλο «Climate Change: Ιστορίες Καιρικών Φαινομένων από το Μέλλον», ο Dr. Matthews θα διερευνήσει μερικές από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της κοινωνίας αναφορικά με την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, θα μας εισαγάγει στην επιστήμη της πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών που εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον του πλανήτη. Ορμώμενος από την έρευνά του γύρω από τη χαρτογράφηση των ορίων του κλιματικού φάσματος της Γης, ο Dr. Matthews θα επιχειρήσει να «μας βάλει στο κλίμα» της πορείας του, καθώς μεταβάλλεται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Και παρόλο που το πεδίο αυτό φαντάζει ιδιαίτερα «τεχνικό», σύμφωνα με τον Dr. Matthews η ανθρώπινη φαντασία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο – λειτουργώντας συμπληρωματικά την τεχνολογία, καθώς ως ανθρώπινο είδος καλούμαστε να «πλάσουμε ιστορίες για τον καιρό του μέλλοντος» με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή άβυσσο της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά με τον Dr. Tom Matthews

Ο Dr. Tom Matthews είναι εξερευνητής του National Geographic, μέλος του διδακτικού προσωπικού, αλλά και υπότροφος «UK Research and Innovation Future Leaders» στο King’s College του Λονδίνου. Ως επιστήμονας, ασχολείται με τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, εστιάζοντας στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ως Εξερευνητής του National Geographic, έχει ηγηθεί σειράς αποστολών σε αλπικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του όρους Έβερεστ.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 19:30

Κλείστε θέση!