OFFshoot: Ο ποιητής-φωτογράφος Βαγγέλης Ευαγγελίου δημιουργεί επί ίσοις όροις με την Τεχνητή Νοημοσύνη

13 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να συνεργαστεί δημιουργικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη; «Μόνο επί ίσοις όροις» δηλώνει ο ποιητής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής Βαγγέλης Ευαγγελίου που έρχεται στο Athens Science Festival με το OFFshoot. Μία έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει με την ειλικρίνεια του φακού και τη μηχανική φαντασία της τεχνητής νοημοσύνης, το εθνογραφικό project Chiography.

Το Chiography προέκυψε μετά τη διετή παραμονή του Βαγγέλη Ευαγγελίου στη Χίο, και είναι ένα φωτογραφικό project που δημιουργήθηκε με μεθόδους εθνογραφίας. Ο καλλιτέχνης, δηλαδή, μελέτησε συστηματικά και παρατήρησε τους κατοίκους και το περιβάλλον, ζώντας στο νησί του Βορείου Αιγαίου για 730 ημέρες, από το 2022 έως το 2024.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα και ανοίγοντας τα σημειωματάριά του, συνδύασε τις εμπειρίες του με την Τεχνητή Νοημοσύνη και έτσι «γεννήθηκε» το OFFshoot: Ένας ποιητικός διάλογος μεταξύ συναισθηματικής και τεχνητής νοημοσύνης. Μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει την Ιστορία Αλλαγής του Βαγγέλη Ευαγγελίου.

Για περισσότερες Ιστορίες Αλλαγής με πρωταγωνίστρια την Τεχνητή Νοημοσύνη, σας περιμένουμε στο Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από 16 έως 21 Απριλίου 2024. Δείτε το πρόγραμμα εδώ και κλείστε σήμερα το εισιτήριό σας!

16-21 Απριλίου | 11:00 – 19:00 | Παλαιοί Φούρνοι