Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα συμμετέχουν με ποικίλες δράσεις στο Athens Science Festival

11 Οκτωβρίου, 2023 ΝΕΑ

Στο φετινό Athens Science Festival συμμετέχουν δυναμικά τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, με πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις που θα ενθουσιάσουν τους/τις λάτρεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μαθητές/τριες του Γυμνασίου και Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών/τριών τους, έχουν προετοιμάσει εντυπωσιακά πειράματα και πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούσαν ανέκαθεν την ανθρωπότητα είναι η ύπαρξη ζωής σε μακρινούς πλανήτες. Στη δράση «Ψάχνοντας εξωπλανήτες» θα ανακαλύψουμε πώς οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε αυτό το διαρκώς επίκαιρο ερώτημα, αλλά και αν τελικά υπάρχει ζωή στο σύμπαν εκτός της Γης. Εσείς γνωρίζετε τι ακριβώς είναι οι εξωπλανήτες, πόσο μεγάλοι είναι, αλλά και πώς τους ανιχνεύουμε; Σας περιμένουμε για μια μοναδική διαστημική περιήγηση! 

Στη διαδραστική έκθεση με τίτλο «Το μέλλον του πλανήτη είναι στα χέρια μας!» θα διερευνήσουμε όλοι/ες μαζί τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τις στρατηγικές αντιμετώπισής της. Με διαδραστικά πειράματα, επιτραπέζια παιχνίδια και βίντεο εικονικής πραγματικότητας θα δούμε με μια… διαφορετική ματιά σύγχρονα ζητήματα. Γιατί αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη και ποιες δραστηριότητές μας επιβαρύνουν το φαινόμενο; Ποιο είναι το «αόρατο πρόβλημα» που σχετίζεται με το διοξείδιο του άνθρακα; Πώς μπορούμε να μειώσουμε το ατομικό ανθρακικό μας αποτύπωμα; Σε αυτήν την ξεχωριστή δράση, θα ανακαλύψουμε όλοι/ες μαζί πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και όλους/ες εμάς. 

Μέσω μιας έκθεσης εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα δούμε πως τελικά «Η Χημεία είναι cool!”. Ποιες είναι οι εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή, πώς σχετίζεται με το μέλλον του κόσμου, αλλά και το δικό μας; Οι νεαροί/ες επισκέπτες/τριες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον μαγικό κόσμο της Χημείας να ζωντανεύει και να παίρνει μορφή μπροστά στα μάτια τους. Ελάτε να ανακαλύψετε διάσημους Χημικούς, το Nobel Χημείας και ερευνητικά κέντρα, να παρακολουθήσετε videos, animations και πειράματα, να ενημερωθείτε για θέματα υγείας, διατροφής, οικονομίας και περιβάλλοντος. Όλα αυτά και άλλα πολλά σε μια έκθεση αφιερωμένη στη Χημεία!

Ελάτε στο Athens Science Festival να ανακαλύψετε τους κόσμους της Αστρονομίας, του Περιβάλλοντος και της Χημείας, μέσα από τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. 

Τετάρτη 11 – Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | Μηχανουργείο και Νέοι Φούρνοι | 09:00 – 14:00