Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος μας προσκαλεί να γίνουμε επιστήμονες για μία μέρα!

9 Οκτωβρίου, 2023 ΝΕΑ

Από το φετινό πρόγραμμα του Athens Science Festival, που είναι αφιερωμένο στον κλάδο των επαγγελμάτων STEM, δεν θα μπορούσε να λείπει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Με μεγάλη ιστορία και εμπειρία στην εκπαίδευση, αλλά και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, θα μας παρουσιάσουν ένα σύνολο συναρπαστικών δραστηριοτήτων, που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών τους. 

Ελάτε στη δράση «Επιστήμονας για μία μέρα» και ανακαλύψτε πληθώρα δραστηριοτήτων που θα μας εισάγουν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης. Μέσα από εκθέματα, πειράματα επίδειξης και παιχνίδια θα ενημερωθούμε για ζητήματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η βιοποικιλότητα και η προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμη, η έμπειρη ομάδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, θα μας ξεναγήσει στις βιοεπιστήμες, τη βιοϊατρική και τη βιοτεχνολογία, αλλά και την επιστήμη των υπολογιστών για όσους/ες ενδιαφέρονται για μια καριέρα σε αυτούς τους κλάδους. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και πειραματικές διατάξεις ασύρματης επικοινωνίας 5G βασισμένης σε τεχνολογία Software Defined Radio (SDR). 

Πιο αναλυτικά οι δράσεις περιλαμβάνουν:

School of Liberal Arts & Sciences, Τμήμα Επιστημών και Μαθηματικών, Πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Σπουδών, Πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών και Σύλλογοι Σπουδαστών  

Παρατηρήστε τον κόσμο μας με το μικροσκόπιο και το στερεοσκόπιο: φυτά, ασπόνδυλα εδάφους, άμμο και…μικροπλαστικά | Αποχρωματίστε τα λαχανικά σας | Φτιάχνουμε Φάρμακα |Μάθετε για τη βιοποικιλότητα του Υμηττού και πώς να χρησιμοποιήσετε την πανεπιστημιούπολη ως ζωντανό εργαστήριο

Ραδιοβόλιση και οζοντοβόλιση: Επίδειξη σύγχρονου εξοπλισμού για την παρακολούθηση των κλιματικών και μετεωρολογικών παραμέτρων σε διαφορετικά ύψη στην τροπόσφαιρα και τη στρατόσφαιρα | Πρώτη επαφή με επίγεια όργανα που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της προστατευτικής ασπίδας του στρώματος του όζοντος

Επιστημονικά πειράματα |Πειράματα επίδειξης |Εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Center of Excellence in Sustainability: Θηλυκότητες & Συμπερίληψη στα STEM 

SWIFT LAB: FIREMAN – Data Collection Hub: Αυτόνομος ενεργειακός κόμβος συλλογής δεδομένων που βασίζεται σε ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες με αισθητήρες για θερμοκρασία, υγρασία και έντασης φωτός. Για την καταγραφή των δεδομένων χρησιμοποιούνται είτε ένα graphical user interface ή μία εφαρμογή (app). Το έργο στοχεύει να είναι ενεργειακά αυτόνομο και ασύρματο για χρήση στη βιομηχανία, drones ή γεωργικές εφαρμογές.

Cybersecurity & Networks: Διαδικασία hacking σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Ζωντανές μέθοδοι και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από χάκερς για την εκμετάλλευση των πληροφοριών.

IT & Pierce: Αυτόνομα mini αγωνιστικά οχήματα, προγραμματισμένα από μαθητές του Pierce και υποστηριζόμενα από φοιτητές του Deree, διαγωνίζονται σε εικονικές πίστες συγκεκριμένων παραμέτρων.

Σας περιμένουμε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για ένα εκπαιδευτικό «ταξίδι» στις επιστήμες STEM.

Τρίτη 10 – Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | Χώρος: Μηχανουργείο | 09:00 – 14:00