Το augMENTOR έρχεται στο Athens Science Festival για να… αναδιαμορφώσει την εκπαίδευση

22 Σεπτεμβρίου, 2023 ΝΕΑ

Είσαι εκπαιδευτικός και θέλεις να γνωρίσεις τρόπους που θα κάνουν τη διαδικασία της μάθησης πιο αποτελεσματική και διασκεδαστική; Η Τεχνητή Νοημοσύνη παρέχει όλα τα σύγχρονα μέσα που θα φέρουν τη διδασκαλία πιο κοντά στις ανάγκες των μαθητών/τριών κάθε ηλικίας. 

Το Athens Science Festival 2023 φέρνει στο προσκήνιο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα augMENTOR, που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών. 

Στο διαδραστικό εργαστήριο «Σοκολατάκια και Τεχνητή Νοημοσύνη», εκπαιδευτικοί θα έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες που προσφέρουν τα «εργαλεία» της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θα επιβιβαστούμε σε ένα δημιουργικό ταξίδι με τελικό προορισμό… μια σοκολάτα! Θα εξετάσουμε τις απαιτήσεις και δυσκολίες που συνοδεύουν την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της διαδικασίας μάθησης και θα δούμε πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εντός της τάξης. 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα augMENTOR αποτελεί κοινοπραξία 13 οργανισμών από 9 ευρωπαϊκές χώρες. Με γνώμονα τις συγκεκριμένες ανάγκες των μαθητών/τριών κάθε ηλικίας και παρέχοντας πρόσβαση σε τεράστιο εύρος πληροφοριών και στατιστικών στοιχείων, το augMENTOR ανοίγει την «πόρτα» προς τον κόσμο της εξατομικευμένης μάθησης. Εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αξιοποιήσουν την «εργαλειοθήκη» της Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να παρακολουθούν καλύτερα την πρόοδο των εκπαιδευόμενων. Παράλληλα, οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μπορούν να διαχειρίζονται το πλάνο μάθησής τους, με αποτέλεσμα την ανοικοδόμηση των παραδοσιακών ρόλων.

Ελάτε κι εσείς στο Athens Science Festival 2023, ώστε όλοι μαζί να αναδιαμορφώσουμε το μέλλον της εκπαίδευσης!

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου | Χώρος: Innovathens ισόγειο | 19.00 – 20.20

Το έργο augMENTOR (Αριθμός GA 101061509) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι αυτές μόνο των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να φέρει ευθύνη για αυτές.