To «Terallοna» θα είναι ένα από τα κορυφαία εκθέματα του φετινού 10ου επετειακού Athens Science Festival 2024

4 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας φέρνει στην ελληνική πρωτεύουσα ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του πλανήτη Γη. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να προβληματιστούν για το αν φροντίζουμε τη Γη μας αρκετά και πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά και τη στάση μας, ώστε να τη διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τις μελλοντικές γενιές. Η φιλοξενία του μοντέλου της Γης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του National Geographic.

Το φουσκωτό μοντέλο της Γης διαμέτρου 10 μ. σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το δημιουργικό στούντιο Visualové για το Αστεροσκοπείο και το Πλανητάριο του Μπρνο. Οι εταιρείες συνεργάστηκαν για 1η φορά το 2019 σε ένα μοντέλο της Σελήνης που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 50ής επετείου της προσελήνωσης του Apollo 11 στις 20/7/1969.

Το ακριβές αντίγραφο του «μπλε πλανήτη» είναι ένα εκατομμύριο τριακόσιες φορές μικρότερο. Οι εικόνες έχουν ληφθεί κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Ως εκ τούτου απεικονίζεται, πχ., το χιόνι στη Σιβηρία και στην Αλάσκα. Οι δημιουργοί βασίστηκαν επίσης στη βάση δεδομένων της NASA. Οι μικρότερες ορατές λεπτομέρειες στο μοντέλο έχουν στην πραγματικότητα μέγεθος μόνο 1 χλμ.

 

Κλείστε θέση!