Οι δράσεις του Βρετανικού Συμβουλίου στο ASF23!

5 Οκτωβρίου, 2023 ΝΕΑ

Αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε με έναν/μια καταξιωμένο/η επιστήμονα, τι θα τον/την ρωτούσατε; Αν μπορούσατε να ανταλλάξετε απόψεις σε ανεπίσημο κλίμα και είχατε στη διάθεσή σας λίγα μόνο λεπτά; Σας ενδιαφέρει η προοπτική σπουδών στη Μεγάλη Βρετανία;

Το Βρετανικό Συμβούλιο φέρνει στο Athens Science Festival δύο μοναδικές δράσεις που θα δώσουν σε παιδιά όλων των ηλικιών τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία.

Η δράση «Πληροφορίες για Αγγλικά Πανεπιστήμια» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 9:30 στο Αμφιθέατρο. Οι μαθητές/τριες θα ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που προσφέρονται για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο από την κυρία Κατερίνα Φέγγαρου, Υπεύθυνη προγραμμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδας. Επίσης, θα ανακαλύψουν το έργο του Βρετανικού Συμβουλίου, που δημιουργεί δεσμούς κατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Υποστηρίζει ενδιαφερόμενους/ες να αποκτήσουν διασυνδέσεις, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να συμμετάσχουν σε ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό ταξίδι. 

Η δράση «Speed date a scientist» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 12:00 στις Δεξαμενές Καθαρισμού. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα έχει στη διάθεσή του/της 5 λεπτά με έναν από τους/τις επιστήμονες του δικτύου UK Alumni, για να λάβει απαντήσεις σε όσα τον/την απασχολούν. Θα υπάρχει πολυποίκιλη θεματολογία, καθώς κάθε ένας/μια από τους/τις προσκεκλημένους/ες έχει αναλάβει διαφορετική θεματική, ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιείται.

Συγκεκριμένα, θα ασχοληθούμε με διάφορα ζητήματα, όπως τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σπουδών και εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μέλλον των κλάδων της βιωσιμότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, τα soft skills που είναι αναγκαία σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και τις τεχνολογικές δεξιότητες που θα είναι απαραίτητες στο μέλλον.

 

Λίγα λόγια για τους/τις 5 επιστήμονες του δικτύου UK Alumni:

Δρ. Αρίστη Καραγκούνη: Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στον ερευνητικό τομέα στη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Υποδομών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Διαχείριση που αφορά τις Επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Cranfield στο UK.

Δρ. Δημήτριος Δημητρίου: Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Cranfield στο UK. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση, την έρευνα και τη διαχείριση μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα των μεταφορών.

Δρ. Λίλιαν Μπαλατσού: Γνωσιακή Νευροεπιστήμων, Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης και Γλώσσας και ιδρύτρια της ψηφιακής καμπάνιας και κοινωνικής πρωτοβουλίας «Greek Girls Code». Κατέχει μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και διδακτορικό στη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο Μπάνγκορ του UK.

Δρ. Μαριάννα Καψετάκη: Γιατρός, νευροεπιστήμονας και κλασική πιανίστρια. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ιατρική Παραστατικών Τεχνών από το University College London και διδακτορικό στη Νευροεπιστήμη από το Imperial College του Λονδίνου.

Δρ. Μαρία Σαρτζετάκη: Επίκουρη Καθηγήτρια Διοίκησης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Cranfield στο UK.

 Ελάτε στο Athens Science Festival για να εξερευνήσετε τις ευκαιρίες για εκπαίδευση και τις επαγγελματικές προοπτικές στη Μεγάλη Βρετανία!

 Τετάρτη 11 Οκτωβρίου | Χώροι: Αμφιθέατρο και Δεξαμενές Καθαρισμού | 9:30 – 10:30 και 12:00 – 13:00