Workshop Επαυξημένης Πραγματικότητας για εκπαιδευτικούς με την εφαρμογή COSMOTE CHRONOS

29 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Εάν είστε εκπαιδευτικός, τότε δεν είναι απίθανο, κατά καιρούς να πασχίζετε να διατηρήσετε την προσοχή των μαθητών και των μαθητριών σας στον πίνακα. Ωστόσο, δεν θα ήταν εκπληκτικό, εάν, αντί να περιγράφετε την Ακρόπολη του Ικτίνου και του Καλλικράτη, μπορούσατε να περιηγηθείτε στον Παρθενώνα και να θαυμάσετε από κοινού το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Φειδία προς τιμή της Αθηνάς;

Στην εποχή που η τεχνολογία αλλάζει ριζικά τον κόσμο μας, αυτό είναι πλέον εφικτό. Και η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS ενσαρκώνει στο έπακρο την αλλαγή αυτή, προσφέροντας μια πρωτοποριακή εμπειρία –μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets– σε ό,τι αφορά τον τρόπο που αποκτούμε γνώσεις, προσεγγίζουμε την εξερεύνηση και ανακαλύπτουμε νέες πτυχές του πολιτισμού μας.

Ειδικότερα, η COSMOTE CHRONOS είναι μια εφαρμογή, η οποία αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνήσουν και να θαυμάσουν την Ακρόπολη και άλλα μνημεία που κοσμούσαν την Αθήνα στο απόγειο της δόξας της. Και με όχημα την μοναδική αυτή στο είδος της εφαρμογή, που μπορεί να μετατρέψει το μάθημα της ιστορίας από γραπτό αφήγημα σε οπτικοακουστική εμπειρία, στο Athens Science Festival φιλοξενούμε το ειδικά σχεδιασμένο workshop «COSMOTE CHRONOS – Επαυξημένη Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση».

Το ωριαίο workshop της COSMOTE απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις νέες διδακτικές μεθόδους μέσω ψηφιακών τεχνολογιών. Με οδηγό την εφαρμογή COSMOTE CHRONOS, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τεχνολογίες αιχμής όπως Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) και Artificial Intelligence (AI). Αλλά και να κατανοήσουν πώς θα μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν, προκειμένου να μεταμορφώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, και να υιοθετήσουν έναν πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο μάθησης.

Είστε εκπαιδευτικός; Ελάτε στο Athens Science Festival και ανακαλύψτε πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν την εκπαίδευση.

Σχετικά με την εφαρμογή COSMOTE CHRONOS

H COSMOTE CHRONOS είναι μια μοναδική στο είδος της εφαρμογή που ζωντανεύει την Ακρόπολη στο κινητό ή το tablet. Ενώνει τις τεχνολογίες AR, VR και AI με τις δυνατότητες του δικτύου 5G, ώστε η εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου και η εκμάθηση της ιστορίας να γίνεται παιχνίδι. Προσφέρεται δωρεάν και λειτουργεί στα δίκτυα 4G & 5G όλων των παρόχων κινητής καθώς και σε WiFi, σε κινητές συσκευές iOS και Android που υποστηρίζουν ARKit και ARCore. Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | Innovathens Ισόγειο | 16:00

Κλείστε θέση στο φεστιβάλ!