Workshops of Change για Εκπαιδευτικούς: Η Ρομποτική στην τάξη

9 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Όσο λατρεύουμε τα βιβλία, άλλο τόσο (λατρεύουμε να) μισούμε την αποστήθιση! Γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά, μέσα από το Athens Science Festival, υποδεχόμαστε την Ρομποτική στη σχολική αίθουσα. Τα Workshops of Change για Εκπαιδευτικούς φιλοδοξούν να σας εισαγάγουν στον κόσμο των ρομπότ και να σας δώσουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις δυνατότητές τους, ανακαλύπτοντας πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη διδασκαλία σας.

Στο workshop «Κατασκευή Sumo Robot από το μηδέν!» του coLab Makerspace, θα γνωρίσετε τις νέες τάσεις στο 3D Printing hardware και το Open Source software. Και με έμπνευση από την ευρέως διαδεδομένη σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία κατηγορία αγωνιστικής Ρομποτικής «mini sumo», θα κατασκευάσετε το δικό σας κινούμενο ρομπότ, αξιοποιώντας τις ανοιχτές τεχνολογίες.

Κυριακή 21 Απρ 2024 | 15:00 – 15:50| INNOVATHENS

Στο «Workshop Ρομποτικής Ο3 for educators» που έχει σχεδιάσει η O3 Out of the Ordinary μπορείτε να εμβαθύνετε στην ρομποτική τεχνολογία, να διερευνήσετε πώς λειτουργούν οι νέοι, πολύτιμοι συνεργάτες σας, και να δημιουργήσετε τα δικά σας ρομπότ βάσει των εκπαιδευτικών αναγκών σας.

Κυριακή 21 Απρ 2024 | 17:30 – 18:45 | INNOVATHENS

Παρακολουθείτε τις νέες τεχνολογικές τάσεις στην εκπαίδευση; Ή μήπως είστε αρχάριοι με ζωηρή περιέργεια; Σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκετε, μάθετε πώς να σχεδιάζετε δημιουργικά projects, να αντιμετωπίζετε τεχνικές προκλήσεις και να καλλιεργείτε την αγάπη για τις θετικές επιστήμες και το STEM στους μαθητές και τις μαθήτριές.

Τα Workshops of Change για Εκπαιδευτικούς με επίκεντρο την Ρομποτική θα σας εμπνεύσουν και θα σας εξοπλίσουν με τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ζωντανέψετε την τάξη με τη συναρπαστική αυτή τεχνολογία!

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και κλείστε σήμερα θέση!

Το Athens Science Festival 2024 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.