Κάθε δύσκολη εποχή γεννά τους δικούς της πρωταγωνιστές, τους δικούς της… ήρωες.

Η πανδημία και οι καταστροφικές επιπτώσεις της σε ολόκληρο τον πλανήτη έφεραν στο προσκήνιο μια νέα κατηγορία ηρώων, πρωτίστως στον χώρο της επιστήμης. Τους επιστήμονες αυτούς, όλων των ειδικοτήτων, τίμησε το Athens Science Virtual Festival 2021.

Οι περιορισμοί της πανδημίας COVID-19 και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μάς υποχρέωσαν να εισαγάγουμε το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας στην ψηφιακή εποχή. Η έλλειψη της ζωντανής διάδρασης με το κοινό αντισταθμίστηκε με τη δυνατότητα συμμετοχής διακεκριμένων επιστημόνων από όλα τα σημεία της γης, δυνατότητα που ανέδειξε το φεστιβάλ σε ένα ευρέως επισκέψιμο πολυδιάστατο επιστημονικό γεγονός. Επιπλέον, πολλά συμμετοχικά βιωματικά εργαστήρια, πειραματικές επιδείξεις και άλλες καινοτόμες ψηφιακές δράσεις έδωσαν στο κοινό την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει ενεργά.

Οι περισσότερες δράσεις ήταν προσανατολισμένες σε θέματα που να αναδεικνύουν τις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

Μηχανική Μάθηση  | ΑΙ |  Ψηφιακός Μετασχηματισμός | Υγεία |Ρομποτική | Εκπαίδευση STEM |Περιβάλλον| Αειφόρος Ανάπτυξη | Τέχνη 

Παράλληλα, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιλεγμένων και από άλλες θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες παρουσιάστηκαν με εύληπτο, ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού χώρου.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Athens Science Festival 2021 θα είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του Athens Science Virtual Festival 2021 εδώ.